RADIOLOGIE DENTARĂ​

   Radiografiile dentare sunt un element esențial în stabilirea unui diagnostic dentar complet și corect. Astfel, la Prima Dental Clinic, poți beneficia de servicii de radiologie dentară realizate cu aparatură performantă, oferind rezultate relevante pentru statusul real al danturii tale. 

Care este utilitatea radiologiei dentare?

   Multe afecțiuni ale dintelui și țesuturilor înconjurătoare nu pot fi văzute decât pe o radiografie (cariile dentare, infecțiile la nivelul rădăcinilor – granuloame, chisturi, fracturile dentare, resorbția oaselor maxilarului datorată afecțiunilor parodontale). Astfel, necesitatea acestor investigații imagistice este imperios necesară înaintea demarării oricărui plan de tratament.

Care sunt avantajele sistemului digital utilizat de Prima Dental pentru efectuarea radiografiilor dentare?

   Domeniul stomatologiei a cunoscut o evoluție rapidă în ultimii ani datorată digitalizării tuturor manoperelor și investigațiilor din această sferă. Concret, sistemul digital utilizat în realizarea radiografiilor dentare oferă următoarele avantaje: 

  • calitate superioară a imaginii de rezoluție înaltă;

  • expunere minimă;

  • modernitate și eficiență;

  • transfer digital de informații.

Cât durează realizarea unei radiografii dentare?

   Întreaga procedură are o durată de aproximativ cinci minute, nu este dureroasă și se realizează cu o expunere minimă pentru pacient. De exemplu, la o radiografie retroalveolară, doza efectivă de expunere este în medie de  5 µSv, iar la cea panoramică este de  30 µSv, echivalentul unui zbor București Paris. Deseori, tot ce trebuie să facă pacientul în timpul unei astfel de investigații este să stea nemișcat timp de 20 de secunde.