BENEFICIILE IGIENIZARII DENTARE PROFESIONALE

  ✔   Curatare completa a cavitatii orale

  ✔   Prevenirea afectiunilor orale prin indepartarea placii bacteriene si a tartrului

  ✔   Respiratie proaspata  prin indepartarea halenei sau halitozei

  ✔  Dinti mai albi si mai curati

                  Placa Bacteriana este o acumulare incolora de bacterii care se gasesc in cavitatea bucala . Ea se observa pe suprafata dintiilor, deasupra si sub gingie. In timp poate capata o coloratie galben-maroniu transformandu-se in tartru.

               Asadar, tartrul este placa bacteriana intarita.

               Tartrul este foarte bine prins de smaltul dintilor si se formeza cu precadere pe suprafata externa a molarilor superiori, pe suprafata interna a dintilor inferiori dar si interdentar, atat la copii cat si la adulti.

                Viteza de formare a tartrului variaza de la persoana la persoana fiind influentata si de compozitia salivei.  Persoanele care poartă aparat dentar, au gura uscata, dinții strambi sau sunt fumatoare au un risc ridicat de aparitie a tartrului dentar. Mai mult, aceste depozite se acumulează mai repede odată cu înaintarea în vârstă.

            Tartrul provoaca gingivita, sangerari dentare, respiratie urat mirositoare, carii, retractii gingivale pierderea dintilor.

               Halena sau halitoza inseamna mirosul dezagreabil emanat din cavitatea bucala. Poate fi provocat de tartru sau resturile alimentare intrate in descompunere.

            Toate aceste incoveniente pot fi prevenite prin vizitele regulate la medicul stomatolog. El este in masura sa faca igienizarile dentare profesionale care constau in:

detartraj

periaj profesional

air flow

            Detartajul este o procedura nedureroasa prin care tartrul este indepartat cu ajutorul aparatului cu ultrasunete la nivelul gingiilor si subgingival. In timpul detartrajului se foloseste un jet de apa care maseaza gingiile si previne supraincalzirea dintilor.

            Dupa detartraj, pacientul poate simti o usoara sensibilitate dentara sau sangerari care vor disparea in scurt timp.

            Detartrajul nu afecteaza smaltul dintilor.

            Detartrajul este completat de periaj cu scopul de a lustrui si netezi suprafata dintilor

            Aparatul cu Air Flow contine particule de bicarbonat de sodiu care, impreuna cu apa si aerul cu presiune ridicata, curata in profunzime smaltul dintilor. Sunt indepartate diferitele coloratii care apar pe dinti din diverse cauze, precum bauturile colorate sau fumatul. Airflow-ul este util mai ales in cazul persoanelor care poarta aparat dentar.

            Igienizarea dentara profesionala este recomandata sa se faca cel putin de 2 ori pe an.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *