ATUURILE IMPLANTULUI DENTAR

Previne resorbtia sau pierderea osoasa

Solutie pe termen lung

Inserare simpla si nedureroasa

✅ Arata si functioneaza ca un dinte normal

    Implantul dentar este solutia ideala si permanenta in cazul pierderii dentare.

             Resorbtia osoasa se instaleaza in urma pierderii unui dinte sau a mai multora si inseamna subtierea pe verticala a osului maxilar sau mandibular. O alta problema aparuta in urma pierderii unui dinte este migratia dintilor ramasi si retragerea gingiei in jurul acestora. De aceea cand pierdem un dinte este de preferat sa il inlocuim cu un implant dentar pentru a evita eventualele complicatii in restul gurii. Pe langa faptul ca implantul dentar previne resorbtia osoasa el stimuleaza cresterea osoasa in zona respectiva.

             Solutie pe termen lung. Implanturile dentare sunt realizate din titan sau aliaje de titan biocompatibile corpului uman. Nu exista limita de varsta, fiecare pacient reprezentand un caz unic.

Rata de succes la nivel mondial este de 95%. Durata de viata a unui implant dentar este mai mare de 25 de ani in conditiile unei igiene corecte si a unui stil de viata sanatos.

             Inserare simpla si nedureroasa. Inserarea implanturilor dentare este o interventie chirurgicala care se realizeaza sub anestezie locala.

Dupa implant gingiile voi fi sensibile cateva zile, iar obrazul se poate umfla. Exista o perioada de disconfort care nu implica neaparat tratament cu analgezice.

Odata inserate implanturile, pacientul va trebui sa astepte o perioada de 4-6 luni, asa numita perioada de osteointegrare, adica formarea de tesut osos in jurul implantului. Cand acest proces este complet se poate realiza partea protetica, adaptarea coroanelor dentare la implanturi.

             Arata si functioneaza ca un dinte normal. Cu ajutorul implanturilor se poate manca si vorbi normal. Longevitatea implanturilor este data si de o igiena riguroasa: periajul de cel putin 2 ori pe zi, ata dentara si dusul bucal. O data la 6 luni este recomandata o igienizare profesionala.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *